Home

Achtergrond 143 x bekeken

Huizinga: samenwerking met PVV niet reëel

Een samenwerking tussen de ChristenUnie en de PVV van Geert Wilders na de komende parlementsverkiezingen is "niet reëel''.

Dat heeft demissionair minister Tineke Huizinga van VROM vandaag gezegd tijdens een persbijeenkomst op het ministerie.

"Een samenwerking zal tot heel veel bezwaren leiden. Ik zie het niet gebeuren'', aldus Huizing-Heringa. Tegelijk voegde ze er wel aan toe dat haar partij de PVV niet uitsluit, zoals de PvdA heeft gedaan. In een regering zou de PVV op bepaalde punten inhoudelijk dan wel flink van koers moeten wijzigen.

Volgens de bewindsvrouw is de ChristenUnie graag bereid om straks weer deel uit te maken van de regering. Of Huizinga op de kandidatenlijst zal staan voor de partij ,,heeft ze in beraad''. Wel zegt ze er "positief'' tegenover te staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.