Home

Achtergrond 163 x bekeken

Homoseksuelen welkom bij communie

Homoseksuelen mogen zelf afwegen of zij wel of niet ter communie gaan.

Dat laten het kerkbestuur van de Sint-Jan en plebaan Geertjan van Rossem in een verklaring weten. Het wordt aan de gelovigen overgelaten of er volgens henzelf beletselen zijn om naar de communie te gaan. Zware zonden zouden volgens de verklaring eerst gebiecht moeten worden.

Woensdag was er in Den Bosch een overleg tussen het kerkbestuur, plebaan Van Rossum, vicevoorzitter Vera Bergkamp van het COC en hoofdredacteur Henk Krol van GayKrant over de behandeling van homoseksuelen in de rooms-katholieke kerk.

Volgens het kerkbestuur en de plebaan moeten kerkgangers voor de communie gedoopt zijn, geloven in de waarachtige aanwezigheid van het lichaam van Christus in de heilige communie en leven in eenheid en overeenstemming met Christus en de kerk. De rooms-katholieke kerk wijst praktiserende homoseksualiteit af.

Het kerkbestuur roept demonstranten op om af te zien van acties in de kerk, zoals het dragen van roze driehoeken of het roepen van leuzen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.