Home

Achtergrond 371 x bekeken

'Hogere opbrengsten met calciumgift tijdens seizoen'

De calciummeststof Toptrace Inca verhoogt de opbrengsten van peen en cichorei.

Dat blijkt uit proeven die zijn gedaan in opdracht van de coöperaties Agrifirm en CZAV.

Agrifirm heeft het onderzoekslaboratorium Altic onderzoek laten doen met Toptrace Inca in winterpeen op een kleiperceel in Flevoland. Volgens de leverancier Cebeco Meststoffen zijn tijdens het seizoen drie bladbespuitingen uitgevoerd. "De peen was uniformer in maatvoering. De totaalopbrengst lag 10,6 ton hoger op een totaalopbrengst van 105,8 ton."

Het bieteninstituut IRS heeft in opdracht van coöperatie CZAV het gebruik van de calciummeststof onderzocht in cichorei. Volgens Cebeco
waren gedurende het seizoen grote verschillen te zien tussen de verschillende onderzoeksobjecten. "De met Toptrace Inca bespoten objecten hadden een betere gewasstand en minder last van aantastingen. Deze verschillen hebben wij eerder in mindere mate ook bij proeven waargenomen met sla en aardbeien. De wortelopbrengst van cichorei steeg met 3,5 ton naar 62,6 ton per hectare bij een gelijkblijvend inulinegehalte van 18,4 procent."

Of registreer je om te kunnen reageren.