Home

Achtergrond 169 x bekeken

Hoger resultaat voor HEMA

Winkelketen HEMA heeft het bedrijfsresultaat vorig jaar met 7 procent zien stijgen tot 140 miljoen euro.

De omzet groeide met 3 procent tot 1,1 miljard euro, vooral door de opening van nieuwe winkels. De winkelketen maakte de jaarcijfers donderdag bekend. Onder de streep bleef er een nettoverlies over van 18,7 miljoen euro, tegen een verlies van 15,2 miljoen euro een jaar eerder. Dat is vooral toe te schrijven aan hogere belastingen en financieringslasten, aldus de onderneming.

Directievoorzitter Ronald van Zetten sprak in een toelichting van een succesvol jaar. "Onze commerciële en financiële resultaten zijn goed. We hebben opnieuw onze expansiestrategie verder kunnen realiseren en onze eerste winkel in Frankrijk is een groot succes. Ondanks de recessie is onze omzet opnieuw gegroeid en ons marktaandeel is in vrijwel alle categorieën toegenomen.''

HEMA verwacht dat 2010 wel een lastig jaar gaat worden. "We merken dat de consument door de recessie meer dan ooit kritisch en veeleisend is en we hebben te maken met harde concurrentie'', aldus Van Zetten. Toch denkt de directievoorzitter dat de omzet en het operationeel resultaat verder zullen toenemen, zij het "met een lager percentage dan de afgelopen twee jaar''.

De winkelketen wil net als in voorgaande jaren verder uitbreiden. Doelstelling is om in 2010 ongeveer vijftig nieuwe winkels te openen, waarvan meerdere in het buitenland. De onderneming had vorig jaar 504 winkels waarvan 423 in Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.