Home

Achtergrond 226 x bekeken 11 reacties

Herstart vaccinatie Q-koorts

De vaccinatiecampagne tegen Q-koorts begint maandag weer op een biologisch geitenbedrijf in Sellingen, maakt LTO Nederland bekend.

De campagne kan eerder starten omdat een deel van de in totaal 1,5 miljoen doses bestelde vaccin eerder is geleverd dan verwacht. Het gaat nu om 200.000 doses. Later deze maand wordt nog eenzelfde hoeveelheid geleverd.

De herstart van de campagne zal wat LTO betreft in eerste instantie worden gericht op de niet-besmette bedrijven met niet gevaccineerde dieren, gevolgd door bedrijven met een publieksfunctie en de achtergebleven dieren op besmette bedrijven.
Vorig jaar zijn alle de dieren in het zogenoemde concentratiegebied in het zuiden van het land ingeënt. Elders in het land is dit op de overgrote deel van de bedrijven niet gebeurd, omdat alle beschikbare vaccins waren gebruikt.

Ger Timmer

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dierenvriend

  daarom enten ze toch ,de dieren worden een beetje ziek , dus hebben ze Q koorts ,Verburg en Klink kunnen dan doorgaan met ruimen ,de boerenbedrijven moeten hoe dan ook oprotten.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  de Q koorts bacterie kunnen alle diersoorten bij zich dragen zoals vogels ,katten en andere diersoorten ,dat heeft niks met medicijnen te maken . de mensen inenten of alle diersoorten ???

 • no-profile-image

  geestelijk

  en als dan eindelijk de besmet verklaarde bedrijven aan de beurt zijn, is het vaccin op. Die hebben dubbel pech, maar dat wil de overheid blijkbaar. Ze willen ons failiet zien gaan.

 • no-profile-image

  jan

  @Geestelijk Kapotgemaakt, besmette bedrijven vaccineren heeft geen nut. Vaccins maken mensen/dieren namelijk een beetje ziek, waardoor ze weerstand op kunnen bouwen tegen een bepaalde ziekte. Bij mensen/dieren die al ziek zijn helpt/hoeft het dus niet meer!

  Laten we blij wezen dat er weer gevaccineerd kan worden en laten we hopen dat nu wel alle geiten en schapen (dus ook hobby geiten en schapen) ingeënt kunnen worden.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  de mensen INENTEN lijkt mij beter ,want alle soorten dieren kunnen de Q koorts bacterie bij zich dragen ,maar VERBURG en KLINK willen hun zin doordrijven ,hoeveel boerenbedrijven moeten er eerst nog sneuvelen ????

 • no-profile-image

  Hans marktwerking

  Het is een verkeerde gedachte om Klink of Verburg de schuld te geven van de huidige Q-koorts problemen. Uiteindelijk zijn het de boeren zelf die niet in willen in zien dat de huidige intensieve veeteelt dier en mens ziek maakt. Vanuit economische expansiedrift keert de wal het schip. Daarnaast is dit Land natuurlijk veel te dicht bevolkt om dit ongestraft te kunnen vol houden.Wat te denken van bijvoorbeeld het rundergroeihormoon BST verkocht onder de naam Posilac. Opdrijven van melkproductie.Gevolg uitputting van melkvee ,gevolg uierontstekingen etc. toepassen van overmatig gebruik van antibiotica ,gevolg een derde van alle veehouders is besmet met MRSA bacterie,gevolg toenemde mate van multiresistentie voor Antibiotica. gevolg relegmatig uitbreken van MRSA besmettigen in ziekenhuizen ,gevolg opnamerestrictie voor veehouder is onderschat. Ook hier zal het beoogde effect (economische winst) op onnavolgbare wijze uit de hand lopen. Mens en dier zullen hiervoor een hoge tol betalen.

 • no-profile-image

  Nico Verduin (LTO)

  Het vaccineren kan gelukkig weer. Ook de achtergebleven dieren op "besmette" bedrijven zullen worden gevaccineerd en er is in tegenstelling tot een reactie hieronder wel genoeg vaccin voor. Laten we elkaar helpen in plaats van verkeerd informeren.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  VERBURG en KLINK maken de mensen geestelijk en financieel kapot en al die dieren dood ,wanneer zou het C.D.A. dit eens begrijpen ????????? boerenbedrijven we zijn er nog lang niet .

 • no-profile-image

  harmen

  Zoönosen, Hans, zijn van alle tijden. Ze komen -per definitie- 't meest voor in dichtbevolkte gebieden en de meeste infecties komen van uit in het wild levende dieren. ('335 emerging infectious diseases identified between 1940 and 2004. Outbreaks were positively correlated with growing population densities. US/Europe had highest frequency of reported outbreaks. 60.3% were zoonoses. 71.8% of these originated in wildlife. Jones, Patel, Levy, et. al. Nature, 2008 Feb. 21; 451 (7181):990-3).
  Ook in ons land; de ziekte van Lyme komt bijna 10 keer zo veel voor als Q-koorts.

 • no-profile-image

  william

  ik kan alleen maar hopen dat die nieuwe entronde geen verhoogde waardes in de melk gaat geven, de ruimploeg staat alweer een paar dagen stil nu ze bij ons klaar zijn dus hopen ze na het enten nog even door te gaan zeker???
  wij hebben nooit last gehad van die q-koorts maar toch in december geent, nu zijn we geruimd.......................ze zullen het niet snel toegeven als er een verband is maar ik ben er bang voor

 • no-profile-image

  harmen

  Nu vaccineren is gevaarlijk. Verschillende bedrijven hebben verhoogde tankmelkuitslagen na vaccinatie. Eerst dit beleid veranderen, dan allemaal vaccineren. Ook op besmet verklaarde bedrijven; ook daar is het gros van de dieren niet besmet en vaccinatie dus effectief. Bovendien onderdrukt het vaccin de uitscheiding van besmette dieren ook en voorkomt het aborteren. En dat scheelt een factor 1000 in uitscheiding.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.