Home

Achtergrond 218 x bekeken

Haarlemse tabakswinkel uit 1800 moet sluiten

Tabakswaren zijn al vanaf 1800 te koop bij Van der Pigge aan de Grote Houtstraat in Haarlem.

Het is de oudste zaak van Haarlem en naar verluidt de oudste nog bestaande tabakswinkel van Europa. Roken is ongezond en van de verkoop van tabak kun je anno 2010 als startend ondernemer niet meer leven. De zaak overdoen zit er voor de huidige eigenaren niet in, daarom sluit de tabakswinkel na 210 jaar in mei zijn deuren.

Eigenaar Ko van der Veldt en zijn compagnon Paul Braam hebben er alles aan gedaan om de historische zaak als tabakswinkel te verkopen, maar dat is niet gelukt. ,,Dat is triest, maar we hebben er nu wel vrede mee'', zei Van der Veldt woensdag. De twee wilden de tabakszaak verkopen aan Jan-Willem van Os, een nazaat van stichter Jan van der Pigge. Dat is niet gelukt, omdat Van Os de financiering niet rond kreeg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.