Home

Achtergrond 234 x bekeken 2 reacties

Groupe Bel ziet winst flink stijgen

Het Franse kaasbedrijf Groupe Bel – van onder meer Leerdammer – heeft de winst vorig jaar met 73 procent opgevoerd naar 85 miljoen euro.

De omzet bleef met 2,22 miljard euro vrijwel gelijk als in 2008.

Volgens Groupe Bel vertoonden verkopen en volumes een sterke weerbarstigheid in een buitengewoon turbulente omgeving. De verkopen liepen met 0,4 procent terug, maar vertoonden in het vierde kwartaal een opleving. De verkoop van merkkazen, waaronder La Vache Qui Rit, nam weliswaar toe, maar dat was niet voldoende om de terugloop bij industriële kaas geheel op te vangen.

Vooral in Europa paste Groupe Bel de verkoop- en marketingstrategie aan of werden de prijzen verlaagd om de afzwakkende consumentenbestedingen op te vangen. In Oost-Europa had het kaasbedrijf wel fors te lijden onder de recessie.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Piet Wisse

    Dat is nog eens een positieve insteek koeienboer. In Nederland moppert iedereen dat de FC teveel winst maakt en daardoor te weinig uitbetaald. Jullie hebben in Frankrijk toch pas een hogere melkprijs bedongen?

  • no-profile-image

    koeienboer

    Et voilà, encore une fois mes félicitations pour un résultat financière de 73 %; c'est vraiement respectable. Alors une raison de plus de promettre à vos producteurs de matériel de base en Hollande pourqu'ils peuvent vous confier d'un paiement raisonnable et qu'ils puissent produire en confiance au futur pour la marque "Leerdammèr". Alors faites vos mieux

Of registreer je om te kunnen reageren.