Home

Achtergrond 448 x bekeken

Groei Total Produce door Haluco

De omzet en winst van Haluco houdt de positie van handelsconcern Total Produce in de eurozone overeind.

De toegerekende omzet van Haluco aan Total Produce na de overname halverwege 2008 zorgden voor een omzet- en winstgroei, terwijl de totale omzet daalde. Halverwege 2008 nam Europees marktleider groente en fruit Total Produce Haluco en Nedalpac over. In 2009 werd voor het eerst de omzet volledig opgeteld bij de geconsolideerde concernomzet.

Cijfers van Haluco over 2009 zijn nog niet bekend, maar recent deponeerde Haluco de jaarcijfers over 2008. Toen maakte Haluco Beheer BV een omzet van ruim 204 miljoen euro, en een resultaat na belasting van 11,7 miljoen euro. Uit de voorlopige jaarcijfers van Total Produce kan worden afgeleid dat Haluco in 2009 de resultaten overeind hield, ondanks zware marktomstandigheden. Total Produce zag daardoor de omzet in de eurozone groeien met 83 miljoen euro, terwijl ook de winst groeide. Toch spreekt het concern over zware marktomstandigheden in de eurozone met druk op marges.

Het internationale handelsconcern Total Produce haalde in 2009 een omzet van 2,43 miljard euro. Dat is een daling van 3,3 procent. De daling was groter uitgevallen zonder overnames in 2008 waarvan de omzet in 2009 mocht worden opgeteld bij de geconsolideerde concernomzet. Ook de wisselkoersschommelingen speelden het bedrijf parten. Uitgefilterd van deze effecten lag de omzet op een groei van 0,7 procent.

De omzet in Scandinavië kwam in 2009 onder druk doordat de euro 11 procent sterker werd ten opzichte van de Zweedse kroon. Ook de zwakkere Britse pond zorgde voor een lagere bijdrage van de Britse afzet aan de omzet in euro. Het Ierse bedrijf is gevestigd in de eurozone.

Of registreer je om te kunnen reageren.