Home

Achtergrond 354 x bekeken 5 reacties

Glossy Gerda geen ramp

Het rommelt rond de CDA-bewindslieden. Balkenende verliest aan populariteit, Eurlings stapt uit de politiek en Verburg is beschadigd met haar eigen glossy. Over dat laatste is het panel mild.

Je zal het als regeringspartij maar hebben op één dag: een populaire verkeersminister (Eurlings) die bijna iedereen verrast door de politiek uit te willen, en een niet (meer) zo populaire landbouwminister (Verburg) die in de Tweede Kamer in de aanwezigheid van de premier door het stof moet wegens een onhandig gemaakt, uitgebracht en getimed blaadje, de glossy Gerda. Nee, lekker gaat het momenteel niet bij het CDA-smaldeel van het demissionaire kabinet.

Tweede Kamer woedend over Het Blad van 4 ton

De golven gingen de laatste dagen hoog rond Het Blad van 4 Ton, de Gerda. Die glossy valt deze dagen bij 830.000 abonnees van Libelle, Margriet en Flair in de bus. Het had een vrolijke promotie van LNV-zaken moeten worden, maar dat liep anders. De hele Kamer is over Verburg heen gevallen. Want het wel erg op de persoon Verburg gerichte blad was niet volgens de eigen communicatieregels van de overheid, iets waarvoor de eigen communicatieafdeling de minister klaarblijkelijk niet heeft behoed. Dit zal aan de Bezuidenhoutseweg nog tot lastige gesprekken leiden, lijkt me. Maar dat terzijde.

Mild over Verburg en haar Gerda

Alle opwinding ten spijt, het Boerderij-lezerspanel is betrekkelijk mild over Verburg en haar blad, in die zin dat het deze door de oppositie finaal afgefikte promotie-inspanning van LNV niet massaal veroordeelt. Het is keurig verdeeld. 45 % vindt het helemaal niet verkeerd, zo’n blad dat de landbouw en de natuur, en meteen ook maar LNV en Verburg, moet promoten. Ook 45 % vindt het wél verkeerd en zegt: niet goed dat dit van belastinggeld gebeurt, terwijl het nut nog moet blijken. De rest weet het niet.

Panel keurt glossy niet massaal af

Kwam de wegens het 75-jarig jubileum van LNV uitgebrachte Gerda de gelijknamige minister in de Kamer te staan op een pijnlijke motie van treurnis, in het panel zijn de meningen dus verdeeld en is er geen massale afkeuring.

Word ook lid van het lezerspanel van Boerderij

Ook uw mening geven? Meld u dan aan voor het lezerspanel.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gerrit L.

  Wat een drukte om dat blaadje van € 0.50 per stuk.
  Je kunt zo een groot publiek bereiken!
  Misschien is het wat verkeerd ingeschat door het ministerie, maar wat LNV-pr had goed kunnen zijn.
  Maar het ministerie gaat ook nog "uit eten".. die kosten zijn nog veel hoger en wat voor meerwaarde heeft dat dan voor de landbouw?
  Het typisch iets van ultra-links om hier weer een spoeddebat over te menen houden.
  Ik dacht dat spoeddebatten van een hoge waarde is?!!!!! Levensbelang....
  Ik ben geen CDA-stemmer, maar om dit verkiezingscampagne te noemen?!?

 • no-profile-image

  Wil

  Wat zitten er toch veel zuurpruimen in de kamer. Wat ze egenlijk niet willen, aandacht voor Gerda, krijgen ze nu juist wel.
  Ik vind het eigenlijk wel een grote grap.
  Op deze manier heeft het LNV alle aandacht. Belangrijk is dat er naast wat ludieke foto's vooral inhouderlijk goede voorlichting wordt gegeven.
  Ik ga hem zeker lezen en wens Gerda veel succes met haar werk en vraag haar volle aandacht voor de moeilijke tijd de veel agrariers doormaken.
  Wil

 • no-profile-image

  Bioduurtje

  De Tweede Kamer heeft niks te doen. En dan maar over koetjes en kalfjes praten. De jaloerse meiden geven volop af op de trendy Gerda. Die meiden laten zien dat ze van het kaliber truttig zijn.
  Dé Marianne was op haar best geweest als ze fel van leer was getrokken tegen het dierenleed in de Oostvaardersplassen. Maar nee, de natuurbeschermings(????????)organisaties komen weg met een jaarlijks terugkerend dierenleed dat per jaar ongeveer 1.000 dieren de hongerdood oplevert. En dat in het land van overvloed Nederland. Maar deze kans voor open doel heeft de partijleidster van de Partij voor de Dieren laten liggen. Marianne volg het voorbeeld van Agnes, Camiel en Wouter. De houdbaarheidsdatum van jouw termijn zit erop. Als jij alleen maar het lef hebt om te ageren tegen de zogenaamde misstanden in de veehouderij en dan de ogen dichtknijpt voor het leed dat dieren in de polders wordt aangedaan en de vogels en vissen in de Noordzee door al die windmolens die er gaan komen, dan is de tijd rijp dat ook jij maar vertrekt. Je bent niet meer geloofwaardig om de idealen van jouw partij uit te dragen.
  Deze woorden zijn niet geschreven door een voorstander van grote agrarische bedrijven. Nog niet door een voorstander van vlees moet elke dag en door iedereen.
  Slogan: Eet en drink niet veel maar wel en vooral lekker en gezond.

 • no-profile-image

  Ton de Graaf

  Dat die azijnpisers hierover een spoeddebat willen houden........
  LNV mijn complimenten. Wat een leuke manier om je ministerie en de agrarische sector bij de mensen thuis te brengen.
  En natuurlijk als Woerdenaar trots op Gerda!

 • no-profile-image

  Cees Gravendaal

  De glossy Gerda is het zoveelste voorbeeld van overheidspropaganda. De laatste jaren is voorlichting over beleid op slinkse wijze door de spindoctors omgebouwd tot propaganda. De kiezer heeft dat al langere tijd in de gaten. Zo wordt de ongeloofwaardigheid van de "Haagse" politiek en dus de kloof tussen politici en de burger alleen maar groter. De ambtelijke voorlichters zouden hun ministers eens moeten tegenspreken en met beleid naar buiten komen en niet met eenzijdige propagandapraatjes. De lezer/kijker/luisteraar laat zich niet meer met een smoesje door politici in slaap sussen. CDA minister Verburg heeft de geloofwaardigheid van haar ministerie en van haar partij een slechte dienst bewezen. Cees Gravendaal (oud-directeur voorlichting ministerie van LNV)

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.