Home

Achtergrond 183 x bekeken

Gezinsleden werken minder mee op familiebedrijf

Vorig jaar werd 73 procent van het werk op familiebedrijven in de land- en tuinbouw gedaan door leden van het gezin.

In 2004 was dit nog 77 procent. Partners werken gemiddeld vaker mee, maar zoons en dochters minder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het aandeel familiebedrijven is in de periode van 2004 tot en met 2009 vrijwel ongewijzigd gebleven op 95 procent. Het aantal familiebedrijven nam met 14 procent af tot 68.800. De familiebedrijven groeiden in omvang met 11 procent.

Het aantal bedrijven met een meewerkende partner steeg met 21 procent. De gemiddelde hoeveelheid werk verricht door partners steeg met 5 procent. Deze toename is teniet gedaan door het dalende aandeel van meewerkende andere gezinsleden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.