Home

Achtergrond 800 x bekeken 9 reacties

Ga van mijn erf af!

Bij de meeste boeren word ik hartelijk ontvangen, maar soms gaat het mis.

Samen met een fotograaf toerde ik wat langs de boeren voor een sfeerimpressie. Overal werden we hartelijk ontvangen, maar op één bedrijf ging het mis. Ik stond in de deuropening en zag achter in de stal de boer bezig met roosters schoonmaken. Hij zag mij ook, maar deed niets. Daarop besloot ik naar hem toe te gaan om me voor te stellen en te vertellen wat ik kwam doen. Dat viel verkeerd.

De boer werd boos. Erg boos. Hij wees met zijn vinger naar de deur en riep: ,,Dat gaat zomaar niet! Je bent net bij een ander bedrijf geweest en nu stap je hier zomaar binnen? Dáár kun je wachten tot ik bij je kom!” En hij wees weer naar de deur.

Hij had een punt. Al hingen er nergens bordjes met teksten als ‘eerst ontsmetten’ of ‘bedrijfskleding verplicht’, het is niet bepaald netjes en hygiënisch om zomaar ergens naar binnen te stappen. Als Boerderij-redacteur had ik daar aan moeten denken. Ik bood mijn verontschuldigingen aan en stak mijn hand uit. Die werd wederom geweigerd.

De man bleef boos. Niet alleen op mij, zo bleek. Ook op ‘die verrekte toeristen die altijd zomaar kwamen gluren’. En op die lage melkprijs, en verder zat er nog van alles niet mee.

Ik meende dat hiermee zijn boosheid wel verklaard was, al vond ik het wel vervelend dat ik het pispaaltje was. Later hoorde ik dat het nog weer anders zat. De echtgenote van deze boer zou binnen zodanig de baas zijn dat de boer niets te vertellen had. Dat compenseerde hij met zeer bazig gedrag in de stal. Daar was hij heer en meester en dat uitte hij door mij met een gestrekte arm de deur te wijzen: ,,En nu van mijn erf af!”

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerin

  Slordig bedrijf? Komt door de boerin, die is te lui. Slecht resultaat? Komt door de boerin, die komt uit de stad. Boze boer? Komt door zijn vrouw, die is te bazig. De vrouw heeft het altijd gedaan en toch vinden we een vrijgezelle boer een beetje zielig. Ik kan het niet meer volgen.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Later hoorde ik dat het nog weer anders zat

  Rodellen heeft zoiets?

 • no-profile-image

  richard slump

  het is natuurlijk niet netjes als je zomaar ergens binnen stapt. maar als boer zijne, kun je dan ook met vriendelijkheid vragen of ze niet zomaar binnen willen stappen. en als de boer dan ook de verontschuldigingen niet wil aannemen, dan mag je als boer zijne wel eens achter de oren krabben.

  gelukkig ben je bij het gros van de boerderij altijd welkom. zo ook op mijn werk waar we nu de strozolder om gaan bouwen tot kamertje voor gasten. hopelijk zijn er meer boeren die dit gaan aanschaffen, want het is hygienisch en iedereen heeft er profijt van.

 • no-profile-image

  aardbolbewerker

  Sloat-um poa

 • no-profile-image

  Berend

  Ik twijfel wel eens aan de echtheid van deze artikels.......

  PS. is Vrijgezel te Nijkerk aan de vrouw? Hij is de laatste tijd erg afwezig op deze website.....

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Kom ik blijkbaar toch door. Niet aan een vrouw, wel aan een hond, daar gaat het mis met mijn reactie op.........

 • no-profile-image

  willem

  Margreet Weling niet welkom? On-be-grij-pe-lijk!
  Ik ben truwens wel benieuwd naar de lezing van de boer en zijn vrouw.

 • no-profile-image

  Marjo

  Sorry, Margreet, maar hier ben je fout bezig. Je hoort je eerst te melden, eventueel bij het woonhuis, ipv. overal maar door te banjeren.

 • no-profile-image

  fred

  Reageren op het gedrag van een journalist heeft hier weinig zin. Journalisten zijn mijlenver verheven boven het klootjesvolk wat hun artikelen leest dat ze niet eens de moeite nemen om de reacties te lezen, laat staan erop te reageren.
  Publiciteitsgeile boeren vallen daarom meer in de smaak dan mensen die serieus met hun vak bezig zijn want dan wordt er een "boeman"-verhaal omheen verzonnen.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.