Home

Achtergrond 208 x bekeken

Fraaie tulpen in keuringszaal

De keuringszaal staat ook deze week vol met voorjaarsbloeiende bloembollen en knollen.

De tulp neemt daarbij een vooraanstaande plaats in, mede door de grote inzendingen voor de Podiumkeuringen de houdbaarheidsproeven.

Belangstellenden kunnen het hart ophalen en zien dan onder andere de twee roze mutanten van de Tulipa 'Pretty Woman' van Paul van Bentem. Beide mutanten lopen qua vorm en kleurstelling niet zoveel uiteen, doch T. 'Pretty Lady' lijkt een iets beter visitekaartje te hebben vanwege het steviger gewas.

Tulpenselectie.nl showt prachtige kwaliteit van de witte crispa tulp 'Guusje Ter Horst'. De kwekersvereniging Trendsetter brengt opnieuw perfecte bloei van T. 'Spryng' en Cees Breed showt onder andere een pot met Tulipa kaufmanniana, een tulpengroep waarvan het areaal ongeveer 67 hectare bedraagt en sinds enkele jaren dalende is.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.