Home

Achtergrond 230 x bekeken 2 reacties

Fonterra noteert hogere prijs vollemelkpoeder

Het Nieuws-Zeelandse zuivelconcern Fonterra noteert naar aanleiding van zijn internetveiling in maart een gemiddeld 0,8 procent hogere prijs voor vollemelkpoeder.

De gemiddelde prijs voor maart komt uit op 2.405 euro (3.281 Amerikaanse dollar) per ton.

De prijzen varieerden van 2.330 euro (3.180 dollar) tot 2.489 euro (3.395 dollar) per ton. Volgens Paul Grave van Fonterra weerspiegelt de veiling de stabiele markt in de afgelopen vier weken. Volgens hem is er wel een element van onzekerheid over hoe vraag en aanbod de prijzen komende maanden gaan beïnvloeden. Kopers zouden vooral gericht zijn op het veiligstellen van korte- en middenlangetermijnvoorraden.

Watervrij melkvet noteerde op de veiling een gemiddelde prijs van euro 2.902 euro (3.959 dollar) per ton. Dat is een daling van 5,4 procent ten opzichte van februari. Voor het eerst is er ook mageremelkpoeder op de internetveilig van Fonterra geveild. De gemiddelde verkoopprijs lag op 2.146 euro per ton (2.927 dollar)

De Nederlandse zuivelnotering voor vollemelkpoeder bleef deze week gelijk op 237 euro per 100 kilo. Ook verse boter en weipoeder noteerden gelijk op respectievelijk 285 en 69 euro per 100 kilo.

Zowel de noteringen voor mageremelkpoeder voor consumptie als mageremelkpoeder voor veevoederdoeleinden noteerden 3 euro hoger, op respectievelijk 198 en 187 euro per 100 kilo.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Oei, dit zal binnenkort wel weer tot vraaguitval leidden

  • no-profile-image

    Boerin

    Het botervet daalt bijna 7x zo hard als dat de poeder stijgt. Per saldo dus een DALING van de melkprijs! Kan iemand mij uitleggen of dit nu iemand is die niet gerekend heeft of gewoon aan gekleurde berichtgeving doet?

Of registreer je om te kunnen reageren.