Home

Achtergrond 171 x bekeken

Focus komkommeronderzoek op Het Nieuwe Telen

Onderzoek in komkommer zal dit jaar vooral gericht zijn op Het Nieuwe Telen en ziekte- en plagenbestrijding.

Dat blijkt uit een presentatie van Huub Welles, sectormanager glasgroente van LTO Groeiservice. Komkommertelers konden middels enquêtes aangegeven wat de speerpunten in het komkommeronderzoek moeten zijn.

Zo moet duidelijk worden wat de invloed is van dubbele energieschermen en anti-condensfolie op de start van de eerste teelt. Vorig seizoen kwam de eerste teelt moeizaam op gang, merkte Welles op. Verder willen telers graag een onderzoek naar de vraag hoe ver ze kunnen gaan met het ontvochtigen middels het aanzuigen van buitenlucht, zonder dat dit ten koste gaat van het gewas. Telers willen in dat licht tevens weten wat de invloed is van ontvochtigen op de schimmelziekte Mycosphaerella.

Onderzoek naar ziekte- en plagenbestrijding zal zich richten op de bestrijding van Mycosphaerella, komkommerbontvirus en echte meeldauw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.