Home

Achtergrond 170 x bekeken 2 reacties

Experts buigen zich over prijzen Vlaamse varkenssector

Een groep experts zal zich op korte termijn buigen over de prijstransparantie in de Vlaamse varkenssector.

Dat blijkt na afloop van een werkvergadering met vertegenwoordigers van de varkenshouders en varkensslachthuizen met Vlaams minister-president Kris Peeters.

Die had de vergadering belegd nadat de verhouding tussen de verschillende partijen verstoord was geraakt na een aantal vakbondsacties. Begin februari blokkeerden leden van ABS en Veva slachthuis Westvlees in Westrozebeke. Daarop raakten de relaties tussen producenten en vleesverwerkers zodanig vertroebeld dat Peeters besloot in te grijpen. Discussiepunt was onder meer het feit dat de prijsnoteringen van levende varkens en van varkenskarkassen steeds minder transparant tot stand komen.

Tijdens een werkvergadering donderdag wilde Peeters het overleg tussen de diverse schakels terug op de rails brengen. "Er is afgesproken dat we op korte termijn een groep deskundigen gaan samenstellen die een aantal voorstellen moet doen om de transparantie bij de totstandkoming van de prijs in de varkenssector te verhogen. Hierbij gaat het zowel over varkenskarkassen als over deelstukken."
Naast de varkenshouders en de slachthuizen zal Peeters ook de verwerkende sector en de distributiesector uitnodigen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    boerke

    Kan hij daarna gelijk die aardappelverwerkers, die samen de Belgapom bekokstoven even aan tafel laten komen. Is wellicht nog veel schrijnender!!

  • no-profile-image

    RIE

    WEL JONGEN DE VARKENS GAAN AL LANG SLECHTER ZE

Of registreer je om te kunnen reageren.