Home

Achtergrond 137 x bekeken

Elke Britse hond krijgt microchip

Elke hond in het Verenigd Koninkrijk krijgt een microchip geïmplanteerd die het mogelijk maakt om de eigenaar op te sporen.

Dit staat in een plan inzake gevaarlijke honden dat de Britse regering dinsdag bekendmaakt, zo meldt de krant The Guardian.

De maatregelen zullen worden gepresenteerd door minister van Binnenlandse Zaken Alan Johnson. De bewindsman zal wijzen op toenemende bezorgdheid bij het publiek over "sommige onverantwoordelijke hondeneigenaren'' die hun hond gebruiken als wapen om de buren te intimideren.

Elke hond krijgt een microchip ter grootte van een rijstkorrel geïnjecteerd onder de huid tussen de schouderbladen. Daarop staan onder meer een uniek nummer, naam en leeftijd van de hond en naam, adres en telefoonnummer van de eigenaar.

Ook moeten hondeneigenaren een verplichte WA-verzekering afsluiten voor schade die de dieren toebrengen aan derden. Het plan maakt onderdeel uit van een pakket maatregelen tegen "misdaad en antisociaal gedrag'', aldus The Guardian.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.