Home

Achtergrond 252 x bekeken

Eerste veiling Plantion in Ede

In Ede heeft de nieuwe bloemen- en plantenveiling Plantion vanochtend haar eerste veiling beleefd.

Dat meldde Plantion maandag. De nieuwe veiling ontstond twee jaar geleden na een fusie van VON Bloemenveiling Oost Nederland in Bemmel en Veiling Vleuten.

De gefuseerde veiling moet handelaren en telers een alternatief bieden voor megaveiling FloraHolland in het westen van het land. Plantion liet een nieuwe veilinghal bouwen bij Ede, met betere bereikbaarheid en mogelijkheden voor schaalvergroting.

De eerste veiling van bloemen en planten verliep op wat technische problemen na voorspoedig, aldus het bedrijf. De afgelopen weken hield Plantion al oefenveilingen. Op zaterdag 17 april is de officiële opening van de nieuwe veiling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.