Home

Achtergrond 200 x bekeken

Earth Hour naar wens verlopen

Een uur het licht uit. Dat is zaterdag wereldwijd IN 125 gedaan op initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WNF).

Volgens een woordvoerster van de Nederlandse tak van het WNF is het Earth Hour goed verlopen. Amsterdam had dit jaar een voortrekkersrol. Om 20.30 uur werd het donker op onder meer de Zuidas, het Paleis op de Dam, dierentuin Artis en vliegveld Schiphol. Op de oproep van het WNF om mee te doen reageerden duizenden Nederlanders positief. Veel restaurants en hotels hielden diners bij kaarslicht. Een aantal grote bedrijven waaronder Unilever, ING, Rabo, ABN Amro en Ikea deden ook mee aan de actie.

Nederland telt 20 procent van het totaal aantal leden van het Wereld Natuur Fonds. "Dat is heel veel, maar tot nu waren de Nederlanders wat terughoudend met hun deelname aan het Earth Hour. We zien echter dat er steeds meer enthousiasme is om mee te doen'', aldus de woordvoerster.

Vooraf bestond wat zorg over de effecten voor het stroomnet als veel mensen en organisaties tegelijkertijd het licht uit zouden doen. Het WNF had daarom gevraagd de actie gespreid uit te voeren. Volgens de woordvoerster is dat gelukt en zijn er geen problemen geweest.

Zo'n 1.200 bezienswaardigheden in de wereld hebben de stekker uit het stopcontact getrokken, van de Verboden Stad in China tot de piramides van Egypte. In België ging alle verlichting langs de snelwegen een uur uit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.