Home

Achtergrond 168 x bekeken

EU-president populair na beledigingen

EU-president Herman Van Rompuy is volgens Het Laatste Nieuws in België populairder dan ooit.

Dat is volgens de krant mede te danken aan de beledigingen die de Britse Europarlementariër Nigel Farage eind februari naar zijn hoofd slingerde.

De euroscepticus Farage noemde Van Rompuy tijdens een zitting van het Europees Parlement iemand met "het charisma van een dweil en het uiterlijk van een bankbediende''. Als straf voor deze beledigingen besloot het Europees Parlement zijn toelage tien dagen lang stop te zetten. Dat kost de Brit 2980 euro.

Van Rompuy moest volgens Het Laatste Nieuws vorige week speechen in een kerk in Aalst. Die zat afgeladen vol met zeshonderd toehoorders. "Nooit eerder kwam er zoveel volk naar mij luisteren'', zo citeert de krant Van Rompuy.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.