Home

Achtergrond 156 x bekeken

Donner bekijkt code betere inhuur schoonmaak

Demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) bekijkt of de overheid kan aanhaken bij een initiatief van grote opdrachtgevers van schoonmaakbedrijven om een code voor goed aanbestedingsbeleid op te stellen.

Dat zei Donner in een debat met de Tweede Kamer. Onder meer bij de Nederlandse Spoorwegen en Schiphol voeren schoonmakers al weken actie voor een betere cao. Vakbond FNV Bondgenoten spreekt daarbij bewust NS en Schiphol als opdrachtgevers aan, omdat deze door steeds lagere prijzen te eisen van schoonmaakbedrijven medeverantwoordelijk zouden zijn voor het cao-conflict.

Een Kamermeerderheid van CDA, PvdA, SP en GroenLinks vindt dat de overheid als grote opdrachtgever ook verantwoordelijkheid moet tonen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.