Home

Achtergrond 192 x bekeken

Dieven zetten vrachtwagen op snelweg stil

Dieven die in de nacht van woensdag op donderdag aan de haal gingen met een gestolen vrachtwagen, zetten die na een achtervolging door het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) midden op de snelweg A15 bij Tiel stil.

Agenten konden drie dieven aanhouden, meldde KLPD donderdag.

De dieven sneden op een parkeerplaats langs de snelweg vrachtwagens open om de lading te bekijken. Een van de voertuigen was een lokvrachtauto van de KLPD. De dieven haalden televisies uit de vrachtwagens.

Met een eveneens gestolen vrachtwagen wilden de dieven vervolgens de gestolen waar vervoeren. Daarop wilde de politie overgaan tot aanhouding, maar de dieven kozen het hazenpad met de vrachtwagen en een personenauto.

De vrachtwagen slingerde over de A15 en werd toen plots op de linkerrijstrook stilgezet, wat volgens de politie tot een gevaarlijke situatie leidde. De twee inzittenden van de vrachtauto gingen er vandoor. De drie inzittenden van de personenauto werden aangehouden. Het gaat om een 40-jarige man uit Eindhoven, een 28-jarige man uit Haelen en een 28-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.