Home

Achtergrond 532 x bekeken 7 reacties

Dierenorganisaties op de bres voor zwanen

Een aantal dierenbeschermingsorganisaties trekken bij demissionair minister Gerda Verburg (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) aan de bel over het zogeheten zwanendriften.

Dat is het kortwieken en tatoeëren van zwanen. Sinds april 2008 is het zwanendriften bij wet verboden (Flora- en Faunawet), maar iemand heeft een ontheffing voor zeshonderd zwanenkoppels in het Groene Hart.

In een brandbrief vragen de Faunabescherming, de Stichting Vier Voeters en Een DIER Een VRIEND een einde te maken de "middeleeuwse praktijken in het Groene Hart'' en vragen de minister per direct de vergunning van de zwanendrifter in te trekken. De brief is vandaag verstuurd.

Bij zwanendriften worden de dieren onder meer geleewiekt. Dat betekent dat de punt van één van de vleugels onverdoofd wordt afgehakt, zodat de zwaan nooit meer kan vliegen. Ook krijgen de zwanen een tatoeage op hun snavel.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ista

  zwanenedrift meot echt verboden worden

  zo zie je maar weer mevr verburg is van boeren komaf
  die zien dieren door een andere bril
  wij wonen\ zelf tussen de boeren
  en je wil niet weten wat die met de dieren doen .

  er zijn uitzonderingen , maar ik ben ze bij ons in de buurt nog niet tegen gekomen .

 • no-profile-image

  ivette van perkouw

  Jawel Jan Warmenhuizen, maar het is wel een feit dat dankzij Gerda Verburg het beulen en moorden onder knobbelzwanen in het Groene Hart nog dag na dag doorgaat. Laten we daarover maar eens een film op you tube zetten, dan is het gauw afgelopen!

 • no-profile-image

  herkasuwer

  Ja hallo Bob. Ik zou het zélf hebben gefilmd, maar probleem is wél dat niet iedereen daartoe in staat is. Kwestie van op goeie moment op de juiste plek zijn. Met camera in de aanslag!

 • no-profile-image

  Bob de Rooi

  Filmpje....!!!!!!

 • no-profile-image

  miek

  @ Ista
  Mijn vader is boer, dus ik ben van agrarische komaf. Ik heb altijd geleerd van mijn vader de natuur en dus ook dieren te respecteren. Ik denk dat mijn vader wel raad zou weten met de "zwanendrifters". Boeren zijn afhankelijk van de natuur in de beoefening van hun beroep. Scheer dus niet alle boeren over een kam, ik persoonlijk heb een enorme hekel aan dat generaliseren.
  En ook aan dierenmishandelaars. Laat dat even duidelijk zijn!

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Het is toch vreselijk wat er allemaal kan in dit land onder de knoet van het CDA. hoogste tijd dat dit rapalje oprot. Zwanen zijn keizerlijke dieren ja? Daar blijft men met de confessionele klauwen vanaf!

 • no-profile-image

  Rijk Zwaan

  Wij houden van ballet. Zal wel niet in de smaakvallen bij al die mishandelaars.....

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.