Home

Achtergrond 168 x bekeken 5 reacties

Des Bouvrie aangehouden

De bekende interieurontwerper Jan des Bouvrie wordt verdacht van betrokkenheid bij een vastgoedfraude.

Verschillende bronnen bevestigen dit naar aanleiding van een bericht hierover in dagblad De Telegraaf. Des Bouvrie is op dit moment niet beschikbaar voor commentaar, vertelde een medewerkster van hem.

Het gaat om een zaak in de provincie Utrecht. De FIOD-ECD arresteerde in het onderzoek hiernaar op 2 maart twee verdachten op verdenking van valsheid in geschrifte en belastingfraude. De 52- en 47-jarige verdachten zijn werkzaam in de vastgoedsector, liet het Openbaar Ministerie (OM) eerder weten. Zij worden er van verdacht te hebben gefraudeerd met facturen bij zowel de bouw als bij verbouwingen van privépanden. Het gaat om bedrijfspanden en woningen.

Dinsdag liet het functioneel parket van het OM weten dat de rekeningen voor deze privépanden vermoedelijk zijn gefactureerd aan de BV's van de 52-jarige verdachte. De in rekening gebrachte omzetbelasting is bij de Belastingdienst teruggevraagd en vervolgens uitbetaald. De verdachte liet zo zijn privéverbouwingen betalen door zijn bedrijven en door de belastingbetaler, denkt het OM. Het geschatte nadeel voor de Belastingdienst bedraagt ongeveer 1,5 miljoen euro.

De FIOD-ECD heeft bij tientallen bedrijven in het hele land administratie in beslag genomen.

Het onderzoek naar de fraude begon na een 'projectmatige aanpak' (project Nokvorst) van vastgoedondernemingen door de Belastingdienst. Hierin worden risicovolle transacties in de vastgoedsector bekeken aan de hand van openbare bronnen.

Het functioneel parket wil overigens de betrokkenheid van Jan des Bouvrie niet bevestigen en verder ook geen enkel commentaar hierop geven.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Chrisje

  Dat zal dan wel met stijl gedaan zijn.....

 • no-profile-image

  boer mieras

  ze noemen zulke figuren bij ons
  FATSOENLIJKE SMEERLAPPEN
  deze figuren denken dat ze alle wetten en normen kunnen omzeilen het beste is lang vastzetten

 • no-profile-image

  boerke

  Des Bouvrie heeft niet voor niets vorig jaar een onderscheiding gehad als ridder in de orde van de nederlandse leeuw. Dan geniet je privileges.

 • no-profile-image

  jan

  Wordt het nu jan de boefie

 • no-profile-image

  Leen

  Zeker na het wassen is alles toch echt WIT!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.