Home

Achtergrond 268 x bekeken

De Wit wint eerste prijzen met hyacinten

De combinatie N.J.J. de Wit/Noord Lommerse heeft de hoogste eer weten te behalen met de hyacinten ‘Pink Pearl’, ‘White Pearl’ en ‘Blue Pearl’ op de speciale hyacintenkeuring in het handelscentrum van CNB in Lisse.

Elk van deze potten kreeg 9,50 punten van de jury en hiermee werd deze inzender de winnaar. Toch scheelde het maar een tiende punt met de zaailing 9707-1 van P. van Kampen die 9,40 punten behaalde en ook VOF Th.A. Pennings & Zn kwam met 9,30 punten voor Hyacinthus ‘Sky Line’ dicht in de buurt.

Van der Poel wist met drie zaailingen de aandacht te trekken en vooral 812.II.4.04 kreeg punten van de jury, namelijk 9,10. Tevens viel de iets te rauwe ‘Purple Beauty’ van Van Werkenhoven op, die de commissie graag in rijpere toestand had gezien. M.C. Zonneveld & Zn trok de aandacht met ‘Miss Saigon’ en behaalde daarmee 9,20 punten.

Kwekersvereniging Orientalis wist eveneens hoog te scoren met een zaailing op pot en wel 9,20 punten voor ‘Prince of Holland’. De Kapiteyn Groep laat tot slot de mooie dubbele ‘Manhattan’ zien. Een mooie hyacint met een aardige naam voor deze dubbele mutant van de oude vertrouwde ‘Peter Stuyvesant’.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.