Home

Achtergrond 194 x bekeken

Commissie speurt naar nieuw Nederlands werelderfgoed

Nederland gaat op zoek naar bijzondere cultuur (gebouwen) en natuur, die op de Unesco-werelderfgoedlijst geplaatst kunnen worden.

Het kabinet heeft daartoe een nieuwe commissie in het leven geroepen.

De commissie moet een voorlopige lijst van erfgoederen van internationaal belang opstellen. Deze moet er in september liggen. De commissie telt vijf leden. Voorzitter is voormalig commissaris van de koningin in Zuid-Holland, Joan Leemhuis-Stout (VVD).

De andere leden zijn: marien bioloog Rolf Bak, historicus Hans Goedkoop (bekend als presentator van het tv-programma Andere Tijden), landschapsarchitect Dirk Sijmons (voormalig Rijksadviseur voor het Landschap) en architectuurhistoricus Auke van der Woud.

De huidige Nederlandse werelderfgoederen zijn: het Rietveld Schröderhuis in Utrecht, het molencomplex bij Kinderdijk, het eiland Schokland, het ir Wouda-gemaal, de Stelling van Amsterdam, de droogmakerij Beemster, Willemstad Curaçao en de Waddenzee. Het Werelderfgoedcomité besluit in juli 2010 over de plaatsing van de Amsterdamse grachtengordel op de lijst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.