Home

Achtergrond 169 x bekeken

Cohen wil lijsttrekker PvdA zijn

"Vandaag stel ik mij met grote overtuiging kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA.''

Met die woorden maakte Job Cohen vrijdagmiddag op het PvdA-partijbureau zijn kandidatuur bekend. Hij treedt per direct terug als burgemeester van Amsterdam. Hij noemde dat ,,een groot offer.'' "Het is de mooiste functie die ik ooit in mijn leven gehad heb.'' Hij bood excuses aan voor het plotselinge vertrek uit de stad waar hij zo van is gaan houden. "De afgelopen jaren ben ik Amsterdammer geworden en zal dat mijn hele leven blijven.''

Cohen gaf aan dat hij al van jongs af aan betrokken is bij de PvdA. Hij is sinds zijn achttiende lid van de partij, zijn ouders behoorden tot de allereerste leden, zijn moeder was lid van de gemeenteraad in Heemstede.

Cohen zei het vertrek van Bos te betreuren, maar ook te respecteren. "Hij heeft de PvdA met hart en ziel gediend. Telkens de guts en energie gehad door te gaan. Dat deed hij niet voor zichzelf maar voor zijn idealen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.