Home

Achtergrond 158 x bekeken

China opent nieuw parlementair jaar

Kopstukken van de Chinese Communistische Partij zijn woensdag in Peking bij elkaar gekomen voor de jaarlijkse vergadering met de adviesraad aan het begin van het nieuwe parlementaire jaar.

Die bijeenkomst gaat vooraf aan het Nationaal Volkscongres, dat vanaf vrijdag voor tien dagen bijeenkomt.

Op de agenda van beide vergaderingen staan vooral economische onderwerpen. Peking wil de levensstandaard van de Chinezen verbeteren en de enorme kloof tussen arm en rijk langzaam maar zeker dichten. Ook moet de industrie extra worden ondersteund om de groei van de sector vast te houden. Peking vreest sociale onrust als er onvoldoende werk is.

Een gevoeliger onderwerp is de opvolging van premier Wen Jiabao en president Hu Jintao, die in 2012 plaats zouden moeten maken voor de volgende generatie politici. Dit staat niet op de officiële agenda, maar zal zeker in de wandelgangen worden besproken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.