Home

Achtergrond 231 x bekeken

Chili schept 60.000 banen voor wederopbouw

Chili gaat 60.000 banen creëren voor de wederopbouw van de regio die afgelopen maand door een krachtige aardbeving werd getroffen.

Dat heeft de nieuwe Chileense president Sebastián Piñera vandaag beloofd. De regering zal een krachtig actieplan ontwikkelen om de getroffen regio weer te herstellen, zei Piñera in zijn eerste televisietoespraak sinds zijn inauguratie vorige week. De aardbeving van 8,8 op de schaal van Richter en de daaropvolgende tsunami waren op 27 februari, toen zijn voorganger Michelle Bachelet nog aan de macht was.

De natuurramp kostte naar schatting vierhonderd mensen het leven. Twee miljoen mensen zijn dakloos geworden. De Chileense regering heeft berekend dat de wederopbouw van de getroffen kustregio circa 30 miljard dollar (22 miljard euro) zal kosten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.