Home

Achtergrond 185 x bekeken

Canada staat jacht op meer zeehonden toe

Canada heeft zeehondenjagers toestemming gegeven dit jachtseizoen 50.000 meer zadelrobben te doden dan vorig jaar.

Dat heeft het Canadese ministerie van Visserij maandag laten weten.

Het jachtseizoen op zeehonden begint later deze maand. Functionarissen op het ministerie van Visserij stelden dat er dit jachtseizoen 330.000 zadelrobben mogen worden gedood tegen 280.000 vorig jaar. De reden voor de toename is de gegroeide populatie zadelrobben in de Golf van St. Lawrence.

De vangstquota voor klapmutsen en grijze zeehonden blijven gelijk. Net als vorig jaar mogen 50.000 grijze zeehonden en 8.200 klapmutsen worden gevangen.

Maandag was het internationale actiedag tegen de zeehondenjacht. Ongeveer twintig mensen hielden 's avonds een protestwake bij de Canadese ambassade in Den Haag om aandacht te vragen voor de zeehondenjacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.