Home

Achtergrond 153 x bekeken 1 reactie

CU: rijken meer boete laten betalen

Rijke mensen moeten hogere boetes gaan betalen dan wetsovertreders die minder te besteden hebben.

Zo wordt iedereen die zich niet aan de regels houdt naar verhouding even zwaar beboet. Dat staat in een notitie voor de aanpak van criminaliteit en vergroting van de veiligheid, die de ChristenUnie woensdag heeft gepresenteerd.

De ernst van een delict bepaalt hoeveel 'boete-eenheden' een wetsovertreder kwijt is. Zijn inkomen bepaalt de hoogte van zo'n boete-eenheid, aldus het plan.

Bezoekers van een voetbalwedstrijd of een groot popconcert kunnen duurdere kaartjes tegemoet zien als er politie nodig is om de openbare orde rond het evenement te handhaven. De ChristenUnie wil de kosten doorberekenen via een ticketheffing. Uitgangspunt is echter dat organisatoren van evenementen zelf zorg dragen voor de veiligheid.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Hoe bepaalt de CU wie rijk is en waar de grens rijk --- arm ligt? Rekenen ze met >geestelijke< of >financiele< rijkdom. Zal wel de laatste groep zijn, maar nemen we nu de aanslag IVB of Vermogens belasting als uitgangspunt.
    Bij de eerste hebben de boeren weinig te vrezen, bij de laatste wordt het bij ieder prent een koe inleveren. Ook de CU denk kennelijk dat je de economie kunt redden door meer geld bij de burgers weg te halen om daarna via ambtenaren uit te delen.

Of registreer je om te kunnen reageren.