Home

Achtergrond 156 x bekeken 2 reacties

CDA: schaf gemeentelijke vergunningen af

Het CDA vindt dat gemeenten allerlei vergunningen voor burgers en bedrijfsleven "makkelijk kunnen afschaffen''.

Voorbeelden zijn de terras- en de reclamevergunning. Ook de welstandscommissies kunnen "eenvoudiger en beter''. Demissionair CDA-minister van Financiën Jan Kees de Jager zei dat maandag namens het CDA in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. Gemeenten moeten volgens De Jager in de economische crisis "de tering naar de nering'' zetten en bezuinigen. Dat kan op een manier waarbij de service voor burgers en bedrijven wordt verbeterd.

Hij wil regels in de Algemene Plaatselijke Verordeningen opnemen, zodat een cafébaas niet twee vergunningen hoeft aan te vragen als hij een uithangbord wil vervangen omdat hij van bierbrouwer is veranderd. Regels zouden achteraf gecontroleerd kunnen worden. "De overheid redeneert veel te veel vanuit wantrouwen richting burgers en bedrijsfleven. Het CDA vindt dat we meer vanuit vertrouwen moeten opereren'', aldus De Jager.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    CDA,stop ook de Natura 2000 Soap,Verburg schiet ook geen donder op

  • no-profile-image

    sjeng

    Komen er verkiezingen aan? Zo te horen wel. Dan loeien ze af en toe verstandige woorden eruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.