Home

Achtergrond 506 x bekeken 1 reactie

Brussel verkoopt interventievoorraden

De Europese Commissie verkoopt de interventievoorraden zuivel, suiker en graan om het programma voor de minst bedeelden te financieren.

Voor gerst legt de Commissie er geld op toe omdat een aanzienlijk deel van de verkochte gerst opnieuw wordt aangeboden voor interventie.

De Commissie verkoopt de interventievoorraad van seizoen 2008/2009. Dat moet 500 miljoen euro opbrengen dat de Commissie besteedt aan de voedselvoorziening voor de armsten in de EU. De verkoop van zuivel, suiker, tarwe en mais brengt meer op dan de interventieprijs die Brussel er in 2008/2009 voor heeft betaald.

De marktprijs voor gerst ligt echter onder de interventieprijs. Daar moet Brussel geld op toeleggen, erkent een woordvoerder van de Commissie. "Maar de verkoop gebeurt via inschrijvingen waar bepaalde hoeveelheden interventieproducten aan zijn gekoppeld. Als bedrijven daarop inschrijven kan de Commissie de tenders niet zomaar terug trekken."

De Commissie verkoopt 1,6 miljoen ton graan, waaronder 928.395 ton gerst. Veel gerst ligt opgeslagen in Oost-Europa. De gerstprijs ligt daar rond 96 euro per ton, 7 euro onder de interventieprijs.

Eén reactie

  • no-profile-image

    arend Otten

    Op de markt brengen van de interventievoorraden verhoogt de melkprijs niet.Als de melk veehouder echter zijn melkverkoopt voor 53 euro cent via en op www.milkmarketingplan.com voorwaarden.
    Verhoogt dat zijn inkomen wel,dan zijn ook interventie maatregels niet meer nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.