Home

Achtergrond 264 x bekeken

Britse tomatenteler lid van Coforta (Greenery)

De Britse tomatenteler John Baarda is lid geworden van Coforta (voorheen the Greenery).

Dat zegt een woordvoerder van Coforta desgevraagd. "We kunnen bevestigen dat de overeenkomst succesvol is afgesloten. The Greenery zal de afzet verzorgen van de producten van John Baarda. Hij is op zijn beurt lid geworden van Coforta."

Baarda koos voor een lidmaatschap volgens het p-model. Dat houdt in dat de teler intensief samenwerkt met het handelshuis The Greenery en direct levert aan afnemende supermarktorganisaties in Engeland. Per februari kiezen Cofortatelers voor een lidmaatschap met verkoop via het handelshuis of het verkoopkantoor Coforta.

Eerder werd al bekend dat met de overeenstemming huisbankier HSBC Baarda een kapitaalinjectie geeft om de uitbreiding van het moderne Baarda-complex in de buurt van Billingham af te ronden. Daar teelt Baarda tomaten op warmte en CO2 van omliggende industrie. Baarda is voor The Greenery mogelijk net zo belangrijk als als het Britse Thanet Earth voor afzetorganisatie FresQ. Het versterkt de positie van de afzettorganisatie als deze lokale productie aanbiedt. De tomaten van Baarda lijken bovendien duurzame geproduceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.