Home

Achtergrond 256 x bekeken 3 reacties

Britse supermarkt werkt met minder melkleveranciers

De Britse supermarkt Asda heeft 200 van de 500 specifiek voor haar werkende melkproducenten aan de kant gezet.

Dat betekent dat deze veehouders hun 'Asda-premie' van ongeveer 1 cent per liter mislopen en daarmee gezamenlijk zeker twee miljoen aan inkomsten inleveren.

Asda werkt via haar melkleverancier Arla UK met een pool van 'dedicated' leveranciers. Tot nu toe telt die zo’n 500 melkveehouders maar
de supermarkt – het tweede winkelbedrijf van Groot-Brittannië, vindt 300 voortaan voldoende. Volgens Asda zijn vooral veehouders aan de kant gezet die weinig of geen belangstelling tonen voor in het kader van de samenwerking georganiseerde activiteiten. Ook andere Britse supermarkten werken op deze manier nauw samen met groepen melkveehouders.

De National Farmers Union is boos dat Asda de melkveehouders slechts drie weken van tevoren heeft geïnformeerd. "Sommige boeren hebben Asda meer dan vijf jaar van melk voorzien. De supermarkt had hen veel eerder op de hoogte moeten stellen. Dit is verschrikkelijk en teleurstellend nieuws voor de betrokkenen", aldus hoofd sectie zuivel Hayley Campbell-Gibbons.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Teun Tuinder

  Dit soort berichten maakt mijn wantrouwen ten op zichte van de GWBs weer groter.Op foodlog wordt er van gedachte gewisseld over een soort samenwerking met de GWBs. Leuk dan......of zouden de GWBs hier anders zijn...?

 • no-profile-image

  Teun

  Ja Friese boer daar heb jij gelijk in.Maar je vindt altijd wel een stok om een hond te slaan. Hier wordt echter gesteld dat dit uit de lucht komt vallen....

 • no-profile-image

  veehouder

  Als je als boer niet wilt inspannen om die extra premie te krijgen dan is het logisch dat de beteler van ie premie je aan de kant zet.

Of registreer je om te kunnen reageren.