Home

Achtergrond 152 x bekeken

Britse klaar-overs ingezet als 'flitser'

Klaar-overs in het Britse Manchester zijn klaar met roekeloos rijgedrag.

In een poging chaotische en gevaarlijke verkeerssituaties een halt toe te roepen, worden hun stopborden uitgerust met een camera, waarmee ze overtredingen kunnen filmen. Dat meldden Britse media woensdag.

De vooral vrouwen, die kinderen bij twee scholen helpen oversteken, kwamen in actie nadat ze op een ochtend zeker dertig chauffeurs door rood licht zagen rijden. Ook rijden volgens de dames veel automobilisten in Manchester bellend of met een kop koffie in de hand waardoor ze een gevaar vormen voor andere weggebruikers. Daarnaast waren de klaar-overs de scheldkanonnades en toeterende claxons zat.

De politie heeft niet alleen de apparatuur toegezegd, maar zal ook vaker controleren op het werkterrein van de klaar-overs.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.