Home

Achtergrond 173 x bekeken

Brabant: minder LOG's, kleiner bouwblok

De provincie Noord-Brabant moet grenzen stellen aan de intensieve veehouderij.

Het bouwblok moet beperkt worden tot 1,5 hectare en ook het aantal LOG's moet omlaag.

Dat voorstel doen Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Brabant aan Provinciale Staten (PS). Provinciale Staten debatteren vrijdag 19 maart over een burgerinitiatief over megastallen. In aanloop daar naartoe hebben GS enkele voorstellen gedaan om de groei van de intensieve veehouderij te beperken.

GS wil onder andere de maximale omvang van een intensieve veehouderij beperken tot 1,5 hectare. In LOG's kan onder strikte voorwaarden een bouwblok van 2,4 hectare toegestaan worden. Daarnaast stelt GS voor om het aantal LOG's in de provincie terug te brengen van 48 naar 34.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.