Home

Achtergrond 377 x bekeken

Brabant bespreekt zorgen over megastallen

Na maandenlange voorbereidingen spreken Provinciale Staten van Noord-Brabant vandaag over het burgerinitiatief tegen megastallen.

De Brabantse politiek beslist vrijdag onder meer over grenzen aan de grootte van stallen. Een complete vergunningstop vanwege gezondheidsgevaren, die de ruim 33.000 ondertekenaars van het burgerinitiatief willen, kan niet rekenen op een meerderheid in de Staten.

De verwachting is dat politieke partijen zelf nog met een groot aantal extra ideeën komen. Het CDA heeft bijvoorbeeld aangekondigd dat bedrijven binnen 200 meter van dorpskernen moeten worden geprikkeld om te stoppen of verhuizen. De coalitiepartijen CDA, VVD en PvdA vragen zich verder af of alle gebieden die naar aanleiding van de varkenspest zijn aangewezen als locatie voor grote veehouderijen, nog wel nodig en verstandig zijn.

De provincie verwacht ongekende belangstelling voor het debat dat tevens is te volgen op een videoscherm buiten de Statenzaal en op internet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.