Home

Achtergrond 326 x bekeken

Bol op pot keuring groot succes

De door de KAVB gehouden keuring van bol op pot is een groot succes geworden.

Een groot aantal inzenders nam aan deze keuring deel. Absolute topper is Kwekerij De Schüllhorn met de fel blauwe Scilla 'Indra' die in prima kwaliteit getoond wordt. W.F. Leenen/Barnhoorn Hippeastrum volgt op de voet met Hippeastrum 'Red Rascal' en de donkerrode zaailing nr. 1500.

Opvallend zijn de kleine bollen in combinatie met een zee aan bloemen. Deze cultivars worden door de KAVB ingedeeld bij de Colibri groep, maar door veel bezoekers van de keuringszaal zullen ze niet direct herkend worden als Hippeastrum (Amaryllis). De lichtroze 'Pink Rascal' punten trekt ook ieders aandacht en zal zonder twijfel een favoriet worden van de consument.

Fa. Bisschops toont de narcissen 'Attraction' en 'Gold Medal' in potjes zoals ze verhandeld worden en kreeg daarvoor een hoge waardering van de keurmeesters. De vereniging The Originals maakt duidelijk dat ook potlelies er bij horen en scoorde onder andere met Lilium 'Matrix' hoog.

De fa. J.H. Oostdam heeft een fraaie inzending met onder andere Narcissus 'Rijnveld’s Early Sensation'. Gebr. Straathof toont een colletie met Fritillaria meleagris, Narcissus 'Topolino', Oxalis adenophylla en Iris reticulata 'Harmony' waarvoor de waardering hoog was.

Gouden medailles werden toegekend aan de inzendingen van De Schüllhorn, J.H. Oostdam, C.P.J. Breed, Barnhoorn, Th. A. Pennings & Zn. en Bisschops vanwege de goede kwaliteit en uitstraling. De inzendingen zijn nog de gehele week in de keuringszaal in het CNB gebouw in Lisse te bewonderen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.