Home

Achtergrond 187 x bekeken

Boetes voor actievoerders Greenpeace

Alle actievoerders van milieuorganisatie Greenpeace die in oktober vorig jaar een blokkade vormden in de Rotterdamse Mississippihaven, hebben een boete geaccepteerd en betaald.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekendgemaakt. De 27 actievoerders versperden op 10 oktober de vaargeul met botjes en nepijsschotsen. De Zeehaven politie beëindigde de actie omdat er een onveilige situatie dreigde te ontstaan. Ze hebben ieder een boete betaald, variërend van 250 tot 500 euro.

Ook twee schippers die betrokken waren bij een actie een maand later hebben een boete betaald van respectievelijk 150 en 400 euro. De milieuorganisatie protesteerde tegen de nieuwe kolencentrale van energiegigant E.ON op de Maasvlakte. De schepen werden enkele dagen aan de ketting gelegd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.