Home

Achtergrond 166 x bekeken

Bijna Pasen!

Het is bijna Pasen. Tijd voor grappige dingen over en met eieren.

Wit of bruin?
Een witte kip legt meestal witte eieren en een bruine kip meestal bruine. Maar dat hoeft niet. Wil je het helemaal zeker weten? Kijk dan naar de oorlelletjes van de kip. Zijn ze wit, dan legt de kip witte eieren. Zijn ze rood, dan legt ze bruine eieren.

Doe de test: ei in de fles!
Kook een ei 10 minuten in kokend water en pel het af. Zet een fles met een halsopening van ongeveer 3, 5 centimeter enkele minuten in kokend water. Zet het ei op de flessenhals en laat de fles in koud water afkoelen. Kijk nu goed wat er gebeurt: het ei wordt in de fles gezogen!
Wil je het ei er weet uit krijgen? Houd dan de fles op zijn kop, zodat het ei in de flessenhals komt. Blaas flink in de fles. De samengeperste lucht duwt het ei door de hals naar buiten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.