Home

Achtergrond 658 x bekeken

Betuws koppel maakt lekkerste biologische appelsap

Biologisch fruitteler Louis Ruissen maakt de lekkerste biologische appelsap van Nederland.

Dat heeft de vereniging voor biologische fruittelers Prisma vastgesteld. Volgens de leden stak de appelsap uit de Betuwe met kop en schouders boven de concurrentie uit.

Het geheim ligt volgens Ruissen aan de receptuur, een mix van Elstar en Rode Goudreinetten. "Bovendien gaan wij uit van het motto: als een appel in de hand niet lekker is, dan ook niet in sap. We selecteren de beste industrieappels."

De sapappels, zo'n 50 ton op jaarbasis, worden geperst door de firma Schulp in Breukelen. Ruissen's bedrijf telt 20 hectare waar naast appels ook peren en kersen worden geteeld. Zijn producten eindigen bij natuurvoedingswinkels door het land.

Of registreer je om te kunnen reageren.