Home

Achtergrond 169 x bekeken

Bestuur: Balkenende is en blijft lijsttrekker

Het partijbestuur van het CDA ziet geen enkele reden om het lijsttrekkerschap van partijleider Jan Peter Balkenende te heroverwegen.

Hij is en blijft de CDA-lijsttrekker bij de Tweede Kamervekiezingen op 9 juni.

Partijvoorzitter Peter van Heeswijk zei dat na afloop van een vergadering van het partijbestuur waarin de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week werden geëvalueerd. Die leverden voor het CDA een verlies van ongeveer tweehonderd raadszetels op.

Volgens Van Heeswijk heeft er in het partijbestuur "een volwassen discussie'' plaatsgehad over de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen en de teleurstellende uitslag die daarop volgde. De afgelopen dagen klonk wat gemor in de achterban over de partijleiding en over de manier waarop de val van het kabinet de lokale campagnes had overschaduwd.

Van Heeswijk zei dat er unanieme steun is voor Balkenende als de man die de partij op 9 juni naar een goed verkiezingsresultaat moet brengen. De partijvoorzitter ging vragen uit de weg of het bestuur het eens is met Balkenende dat hij alleen beschikbaar is voor het premierschap, en dus na 9 juni niet in de Kamer gaat zitten. "Jan Peter Balkenende is onze lijsttrekker, met de ambitie om premier te worden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.