Home

Achtergrond 1049 x bekeken 1 reactie

Beperkt potentieel lupine in veevoer

Het verwerken van lupine in varkensvoer verhoogt de voeropname terwijl de groei per dag afneemt. In vleeskuikenvoer heeft lupine hetzelfde effect.

Dat blijkt uit Iers onderzoek. Doel van het onderzoek was om uit te vinden of lupine een geschikt alternatief voor soja kan zijn. Soja is een belangrijke bron van eiwit voor varkens en pluimvee, maar wordt in toenemende mate als niet-duurzaam gezien. Lupine kan in West-Europa geteelt worden en zou dus een alternatief kunnen zijn. De onderzoekers concluderen echter dat hier weinig potentieel voor is.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hendrik Rietman

    Over wat voor een lupine gaat het hier? Lupinus albus, Lupinus mutabilis, of nog een andere? Er zijn namelijk honderden soorten... Dit bericht heeft op dit moment evenveel waarde als een bericht met titel: 'Gras verhoogd voeropname en verlaagd groei.' Er was namelijk kweek en straatgras gebruikt in de test ipv Engels Raaigras.

Of registreer je om te kunnen reageren.