Home

Achtergrond 173 x bekeken 2 reacties

Bemoeizorg voor probleemschoppers met laag IQ

Probleemschoppers met een laag IQ zouden van de straat geplukt moeten worden en desnoods gedwongen begeleid en behandeld.

In Nederland leven 5000 tot 7000 mensen die vaak betrokken zijn bij problemen op straat, maar waarvoor tot nu toe geen geschikte hulp of behandeling voorhanden is. Vaak herkennen hulpverleners niet eens dat deze amokmakers een lichte verstandelijke beperking hebben of zelfs zwakbegaafd zijn.

Dat zegt orthopedagoog Robert Didden, die op 25 maart aan de Radboud Universiteit in Nijmegen aantreedt als eerste hoogleraar op het gebied van zorg en behandeling van licht verstandelijk gehandicapten met gedragsproblemen. Volgens Didden verzet juist deze groep zich met hand en tand tegen hulpverlening. Bovendien zijn ze 'streetwise', zoals de hoogleraar het noemt, en daardoor heel goed geworden in het camoufleren van hun beperkingen. Niet zelden gaan deze mensen de gevangenis in en uit, terwijl hun echte problemen onbehandeld blijven.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Draaideurcriminaliteit

  • no-profile-image

    gert

    Behandelen ? ze moeten aan het werk,zodanig dat ze s,avonds goed moe zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.