Home

Achtergrond 189 x bekeken

Belangstellenden nemen afscheid van Milly

In de Ontmoetingskerk in Dordrecht nemen vanmiddag belangstellenden afscheid van het vermoorde meisje Milly.

Het 12-jarige meisje werd twee weken geleden omgebracht. In verband met de moord zit een buurman, politieagent Sander V. vast. Het stoffelijk overschot van Milly werd een week geleden gevonden, begraven in de tuin van de politieman.

De kerkdeuren gingen om 12.00 uur open zodat belangstellenden langs de kist van Milly kunnen lopen. Later in de middag vindt voor familie, vrienden, buren en klasgenoten een herdenkingsdienst plaats. Wijkpredikant Riet Boogaard uit de wijk Sterrenburg waar Milly woonde, leidt de dienst. De kerkelijke uitvaart is voor genodigden, maar is op internet te volgen via de site kerkomroep.nl.

Voor de kerk hebben zich verscheidene media verzameld, waaronder cameraploegen, verslaggevers en fotografen. Op het grasveld voor de kerk staan luidsprekers waarmee de dienst wordt uitgezonden. Tegen een zilvergeschilderde boom staat een portret van Milly, met op de lijst tientallen roze bloemen.

Begraafplaats De Essenhof is vanaf 15.00 uur gesloten voor publiek. Afgelopen vrijdag liepen duizenden mensen mee in een stille tocht voor Milly. Haar verdwijning en dood heeft veel mensen geschokt. Uit het hele land betuigden mensen hun medeleven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.