Home

Achtergrond 158 x bekeken

Balkenende wil door met AOW-verhoging

Demissionair premier Jan Peter Balkenende wil doorgaan met de plannen voor de verhoging van de AOW-leeftijd.

Maar het is aan de Tweede Kamer om te beslissen of die het dossier wil behandelen nu het kabinet demissionair is, aldus Balkenende dinsdag bij RTL Z. Hij noemde het "wel wenselijk'' dat de Kamer de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar behandelt.

Ook de schuldsanering van de Antillen, die samenhangt met de nieuwe staatkundige structuur die gepland is per oktober dit jaar, moet volgens Balkenende doorgaan. De VVD pleitte er dinsdag voor dat juist nu uit te stellen. Anders dan de VVD wil de premier ook met de ontpoldering van de Hedwigepolder doorgaan, omdat er volgens hem juridisch noch financieel alternatieven zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.