Home

Achtergrond 158 x bekeken

BNN zet jongerenpartij op

Jongerenomroep BNN gaat naast het tv-programma Lijst 0 een jongerenpartij met diezelfde naam opzetten.

Die partij gaat deelnemen aan de verkiezingen op 9 juni, liet een woordvoerster van de zendgemachtigde maandag weten. Ze bezweert dat het een serieus initiatief betreft.

Lijst 0 wordt vanaf vrijdag 9 april (Ned. 3, 22.00 uur) iedere week uitgezonden. Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink zijn de presentatoren. TVBV, het tv-productiebedrijf van Jeroen Pauw, produceert de programmareeks. BNN vindt dat de bestaande partijen in Den Haag het belang van jongeren teveel laten ondersneeuwen. "Hun belangen gaan vaak op in het algemene partijbelang. Wij willen een partij exclusief voor jongeren opzetten'', aldus de zegsvrouw. Volgens haar is de partijnaam Lijst 0 inmiddels geregistreerd bij de Kiesraad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.