Home

Achtergrond 152 x bekeken 2 reacties

Ambtenaren deze week weer in actie

De ambtelijke acties van gemeenten en provincies gaan vandaag de vierde week in.

Onder andere Assen en Rotterdam krijgen maandag bezoek van actievoerende ambtenaren. Met de acties hopen vakbonden Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak en belangenvereniging CMHF de werkgevers onder meer te bewegen de voorgenomen bevriezing van lonen van ambtenaren ongedaan te maken. Gemeentelijke en provinciale werkgevers zouden daarnaast niet bereid zijn ambtenaren koopkrachtbehoud te bieden. De organiserende instanties zeggen de acties zoveel mogelijk publieksvriendelijk te houden.

Op het provinciehuis in Assen leggen ambtenaren tijdelijk het werk neer. In Rotterdam gaan maandag verschillende afdelingen van de gemeente klussen in een van de wijken. Ook worden deze week acties gehouden in Leiden, Eindhoven, Bergen op Zoom, Purmerend, Skarsterlân (Joure), Breda, Elburg, Epe, Arnhem, Leidschendam-Voorburg, Apeldoorn, Provinciehuis Zuid-Holland, Provinciehuis Gelderland en door de medewerkers van milieudienst DCMR Schiedam.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sjeng

  4 weken al? Ik heb er nog niets van gemerkt. Als ze helemaal niet zouden werken geloof ik dat er nog niemand iets van merkt. Ze durven dan ook nog meer loon (gemeenschapsgeld) in deze barre tijden te vragen.
  Ze zullen nu wel een keer echt moe worden van het actie voeren, normaal doen ze niets dan slapen.
  Shame you.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Lees ik het goed? Ambtenaren in ACTIE???

Of registreer je om te kunnen reageren.