Home

Achtergrond 479 x bekeken

Alle partijen Almere welkom in tweede ronde

Informateur Hans Andersson nodigt alle partijen van de Almeerse gemeenteraad uit voor een tweede ronde in de coalitiegesprekken.

Iedereen wordt zo in de gelegenheid gesteld een bijdrage te leveren aan het te vormen coalitieakkoord van de gemeente Almere. De eerste informatieronde is maandag afgerond.

"Deze gesprekken zijn uiterst plezierig en informatief verlopen'', meldde Andersson maandag. Hij werd een week geleden voorgedragen als informateur, nadat de PVV de eerste pogingen tot het vormen van een college had opgegeven.

In de tweede ronde probeert de informateur erachter te komen wat de partijen bindt en waar juist de verschillen zitten. Het is uitdrukkelijk de bedoeling van Andersson alle partijen weer uit te nodigen om ze de kans te geven invloed uit te oefenen op het raamwerk voor het coalitieakkoord. Dit dient als basis voor het collegeprogramma.

De informateur zal uiteindelijk een combinatie van partijen adviseren welke kan rekenen op voldoende draagvlak in de gemeenteraad. De tweede ronde van de informatie gaat zo snel mogelijk van start. Naar verwachting duurt de tweede informatieronde twee tot drie weken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.