Home

Achtergrond 171 x bekeken

Ahold presenteert licht beter dan verwacht

Supermarktconcern Ahold heeft een licht beter laatste kwartaal van 2009 achter de rug dan verwacht.

Promoties en acties drukten de resultaten. Ahold presenteerde donderdag niet alleen de resultaten over het vierde kwartaal maar kondigde ook een aandeleninkoopprogramma aan.

Het bedrijfsresultaat kwam in het vierde kwartaal uit op 341 miljoen euro tegen 369 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep hield Ahold 267 miljoen euro over, 8,2 procent minder dan een jaar eerder. Analisten waren uitgegaan van een bedrijfsresultaat van 339 miljoen euro en een winst van 252 miljoen euro.

,,Wij hebben een solide prestatie geleverd onder moeilijke omstandigheden'', aldus topman John Rishton in het persbericht. De omzet en de marges werden beïnvloed door daling van prijzen en acties voor op koopjes beluste klanten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.